בשנים האחרונות, הרפורמה החדשה בהליך פשיטת הרגל הפכה למסלול המועדף על חייבים אשר מעוניינים לפרוע את חובותיהם (במידת האפשר) ולפתוח דף חדש בחייהם.
כמו בכל הליך משפטי, מומלץ להתייעץ עם עורך דין פשיטות רגל אשר מתמחה בדיני חדלות פירעון ושיקום כלכלי על מנת להגיש את הבקשה בצורה הנכונה ביותר ולקבל את ההפטר המיוחל בסוף הליך פשיטת הרגל.
הרפורמה החדשה בהליך פשיטת רגל
חייבים אשר מעוניינים למחוק את החובות העסקיים או הפרטיים שלהם יכולים לעשות זאת דרך כניסה להליך פשיטת רגל. הרפורמה החדשה בהליך פשיטת הרגל מאפשרת לחייב לדעת כמה זמן ימשך ההליך, מהם הצעדים שעליו לעשות על מנת לקבל את צו ההפטר והסכום הסופי שעליו לשלם לקופת כונס הנכסים.
חייבים אשר מעוניינים לפתוח בהליכי פשיטת רגל ביחד עם עורך דין חדלות פירעון, נדרשים לעבור את השלבים הבאים:
- הגשת בקשה לכינוס נכסים – הליך פשיטת רגל מתחיל בהגשת בקשה לכינוס נכסים אשר כוללת את הסיבות העיקריות לחוב והצהרה כי החובות נוצרו בתום לב.
- קביעת צו תשלומים חודשי – לאחר קבלת צו הכינוס על ידי בית המשפט, המנהל המיוחד מטעם בית המשפט קובע את צו התשלומים החודשי שעל פושט הרגל לעמוד בו לקבלת ההפטר. ברגע זה, החייב מוגן מבחינה משפטית ולא ניתן לנקוט נגדו בהליכים משפטיים או בהליכי הוצאה לפועל.
- מימוש נכסי החייב – במידה ולחייב ישנם נכסים אשר ניתנים למימוש, הנאמן/המנהל המיוחד מטעם בית המשפט דואג לממשם לצורך כיסוי חלקי של חובות החייב.
- קבלת הפטר סופי – לאחר שהחייב עומד בכל ההתחייבויות שלו מבחינת החוק (העמידה לא מתייחסת להחזר מלא של מצבת החובות), ניתן לחייב הפטר סופי אשר מאפשר לו לחזור ולפתוח דף חדש בחייו.
לסיכום, במידה ואתה עומד בפני חובות כבדים, ברוב המקרים הדרך הנכונה, הפשוטה והמהירה ביותר היא מחיקת החובות בהליך פשיטת רגל. לפני הגשת בקשה או פתיחה בהליך מיוזמת חייב, מומלץ להתייעץ עם עורך דין מוסמך אשר עוסק בדיני חדלון פירעון.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד עופר פרץ, עורך דין הוצאה לפועל בחיפה, אשר מעניק שירותים משפטיים וייצוג לחייבים ונושים בהליכי פשיטות רגל, הוצאה לפועל ואיחוד תיקים.